Klanten

Interview Remco Zieleman | Ausnutria

“Als Ausnutria zijn we ondernemend, en we hebben een stormachtige groei meegemaakt.” Bakker Transport en Warehousing is hierin altijd meegegroeid.


Samenwerking

De samenwerking tussen Ausnutria en Bakker Transport & Warehousing gaat ver terug, naar de periode dat Bakker zijn intrede deed op het industrieterrein in Heerenveen. Destijds had het bedrijf een fabriek in Leeuwarden Lypack, waar behoefte was aan externe opslagruimte. Remco Zieleman, die in 2018 in dienst trad bij Ausnutria, vertelt ons over zijn ervaring met de samenwerking in zijn tijd bij het bedrijf.

Pendeldienst en opslag

Bakker Transport en Warehousing is de grootste externe logistiek dienstverlener van Ausnutria. “Bakker slaat voor ons niet alleen ons eindproduct op (babyvoeding in poedervorm in blik of sachets), maar ook melkpoeders, grondstoffen, blik en ander verpakkingsmateriaal. Met een 24/7 pendeldienst worden de grondstoffen en verpakkingsmaterialen vervoerd vanuit de centrale opslag bij Bakker naar de fabrieken die de eindproducten produceren.” De producten die gereed zijn worden weer mee retour genomen.

De eindproducten staan bij Bakker Transport & Warehousing in de opslag, tot het tijd is om deze te verzenden. Ausnutria verkoopt haar producten wereldwijd. “Het transport binnen de Benelux wordt, waar mogelijk, opgepakt door Bakker. Voor de grotere internationale afstanden werken we vaak met andere dienstverleners.” Per week worden er 60-80 containers en trailers geladen met babyvoeding, die vervolgens via het schip, de trein of de vrachtwagen de wereld over verscheept worden.

Het oog op duurzaamheid

Duurzaamheid staat bij veel bedrijven hoog op de agenda, en zo ook bij Ausnutria. “We kijken bijvoorbeeld naar hoe we met minder materiaal, mankracht, kosten en bovenal minder milieubelasting ons werk kunnen doen. Het transport is hier ook onderdeel van.” Bij Bakker Transport en Warehousing is duurzaamheid ook een belangrijk thema. In de warehousing, maar ook in het vervoer. “Het is belangrijk dat we hier als Ausnutria de samenwerking opzoeken met onze partners zoals Bakker. Als wij bijvoorbeeld in de toekomst aan de slag willen met elektrisch transport of transport op waterstof dan is het mooi om hier een samenwerking in te kunnen vinden.”

Flexibiliteit en Friese roots

“Als Ausnutria zijn we ondernemend, en we hebben een stormachtige groei meegemaakt.” Bakker Transport en Warehousing is hierin volgens Remco altijd meegegroeid. “Ze hebben zelfs op de groei vooruit gebouwd. Ondanks dat wij geen garanties konden en kunnen geven over volumes, heeft Bakker altijd geïnvesteerd in het uitbreiden van opslagruimte met het oog op de toekomst. Dit laat zien dat ze ondernemend zijn, lef hebben maar ook proactief meedenken met de klant.”

Remco geeft aan dat één van de andere onderscheidende factoren van Bakker Transport de flexibiliteit is. “Er rijdt 24 uur per dag een pendeldienst tussen Bakker en onze fabrieken. Soms komt het voor dat we sneller produceren, of juist langzamer door een storing. Dit heeft effect op de grondstoffen en materialen die we nodig hebben vanuit de pendeldienst. Bakker pakt dit altijd flexibel op, ze leveren extra of houden juist even in.”

De roots van Ausnutria liggen voor het Nederlandse deel van het bedrijf met name in Friesland, net als de roots van Bakker Transport & Warehousing. Hierover zegt Remco “Ik denk dat we elkaar hierin goed hebben gevonden. Er heerst een echte no-nonsense cultuur en er wordt praktijkgericht gewerkt.”

Over Ausnutria

Ausnutria is een bedrijf dat zich specialiseert in de productie van melkpoeders voor baby- en kindervoeding. Het bedrijf verkoopt de producten in ruim 60 landen wereldwijd. In Ommen en Kampen heeft Ausnutria twee fabrieken waar de melk ontvangen en verwerkt wordt tot melkpoeder. Deze poeders worden verpakt in drie verschillende fabrieken, één in Leeuwarden, en twee in Heerenveen. In Heerenveen werkt Ausnutria momenteel ook aan de realisatie van een fabriek waar verse geitenmelk zal worden verwerkt tot basepoeder voor baby- en kindervoeding. De productie in deze fabriek zal helemaal gasloos en zonder enige stikstofbelasting verlopen.

Vragen of meer weten?

Vragen of meer weten?

Nic Bakker
Commercieel Directeur