Historie

Het ontstaan van ons familiebedrijf

In 1991 begon Anne Bakker met Bakker Transport, gewoon vanaf de zolderkamer in zijn eigen huis. Kijk ons nu eens: we zijn uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 150 medewerkers! Wij richten ons op transport en opslag van levensmiddelen en zijn altijd op zoek naar slimme manieren om onze opslag nóg efficiënter en ons wagenpark nóg duurzamer te maken. Want we geloven dat we alleen door te blijven innoveren, samen de weg naar een duurzaam succes kunnen vinden.

1991

Zolderkamer in Heerenveen

In 1991 startte de heer A. Bakker zijn transportonderneming op zijn zolderkamer. Hij regelde voor klanten vrachtvervoer, zonder zelf over een vrachtwagen te beschikken. Zijn opdrachten bracht hij onder bij andere transportbedrijven.

1995

Eerste eigen trailers

Door groei in het ladingaanbod werden in 1995 de eerste trailers aangeschaft, deze trailers werden door vaste charters getrokken en vooral op internationale bestemmingen ingezet.

1997

Slaan van eerste paal koel- en vrieshuis

In dit jaar werd één hectare grond aangekocht op het IBF-bedrijventerrein in Heerenveen. De tweede generatie Bakker slaat de eerste paal van de bouw van een nieuw logistiek centrum. Bakker Transport & Warehousing is nog steeds op deze strategische locatie gevestigd.

1998

Opening en verhuizing huidige locatie

in 1998 was de opening van Bakker koel- en vrieshuizen op het IBF-bedrijventerrein, waar we nu nog steeds zijn gevestigd. De eerste jaren werden hier vooral diepgevroren producten, zoals vis en vlees, opgeslagen voor onze klanten. Later is hier, ook door veranderende marktbehoeftes, de focus meer te komen liggen op ontzorgen van onze klanten door complete warehousing activiteiten te bieden.

2000

Specialist voor verre bestemmingen

Aan het begin van deze eeuw was Bakker Transport & Warehousing specialist op verre bestemmingen over de weg. Met hoogwaardige goederen en versproducten werden bestemmingen als Spanje, Portugal, en Marokko wekelijks aangedaan, in deze tijd kon je een vrachtauto van Bakker overal tegenkomen. (Foto: Hassan II Moskee Casablanca Marokko)

2007

Meer in de regio

Door een veranderende markt werd begin 2007 de focus meer gelegd op distributie en transport in de regio. Doordat de concurrentie toenam op de verre bestemmingen en de prijzen onder druk kwamen te staan, werd vanaf deze jaren het werkgebied verlegd naar de Benelux en delen van Duitsland. De overige bestemmingen worden uiteraard nog steeds verzorgd door onze internationale expeditie.

2012

Aanschaf eerste CryoTech

In 2012 werd de eerste CryoTech koeling van Thermo King Transportkoeling aangeschaft. CryoTech is een nieuwe generatie koelunits, op basis van CO2-koeling. De nieuwe techniek is fluisterstil en niet schadelijk voor het milieu. Dit is een van de manieren hoe wij duurzaam onze bedrijfsvoering uitvoeren. Op weg naar een schoon Nederland.

2014

Slaan eerste paal Food Grade warehouse

In oktober van 2014 is de eerste paal geslagen door de derde generatie Bakker. De bouwkavel omvat een oppervlakte van 10.000 vierkante meter, waarvan 5.400 vierkante meter bebouwd wordt met een warehouse van 13 meter hoog en kantoren. Het warehouse wordt voorzien van rijdende palletsystemen, waardoor een beladingsgraad van 90 procent van de inhoud haalbaar is.

2015

Opening Food Grade warehouse

Op 2 mei 2015 is door de heer T. van der Zwan, burgemeester van Heerenveen, het nieuwe Food Graded Warehouse van Bakker Transport & Warehousing officieel geopend. Nieuwe uitdagingen staan Bakker te wachten. Onlangs is er overeenstemming bereikt met de gemeente Heerenveen over de aankoop van nog eens 12.000 m² grond. Die ruimte zal benut worden voor parkeergelegenheid voor het wagenpark, de bouw van een eigen tankstation en op termijn een uitbreiding van de bebouwing.

2016

25 jarig jubileum

1 oktober 2016 vierde Bakker Transport en Warehousing haar 25 jarig jubileum. In 25 jaar ontwikkelde Bakker transport & Warehousing zich in continue opgaande lijn. Van zolder kamer in 1991 tot solide miljoenenbedrijf in het jubileumjaar 2016. Begin 2016 is de volgende stap gezet in de verdere uitbreiding van dit sterk groeiende Friese bedrijf.

Het feest

Het jubileumfeest werd gehouden in het nieuw gerealiseerde Food Grade warehouse. De nieuwe bouwkavel op industrieterrein de Kavels heeft een oppervlakte van 13.000 m2. Daarvan is 5.400 m2 bebouwd met modern warehouse van 13 meter hoog.

2017

3de uitbreiding in 3 jaar

Dat het bedrijf hard groeit blijkt uit het feit dat deze nieuwbouw al snel volgt na het in gebruik nemen van een nieuw warehouse in 2015 en 2016.  Deze gebouwen zijn inmiddels al weer zo goed gevuld dat een verdere vergroting van de op- en overslagcapaciteit nodig is. Daarmee is Bakker voorbereid op de toekomst en kan het de service aan bestaande en nieuwe opdrachtgevers continueren en nog verder verbeteren. De opslagcapaciteit groeit hiermee naar 40.000 palletplaatsen

2019

Bakker Transport & Warehousing wint VFO 2019!

Op dinsdag 9 april 2019 vond in Dokkum de finale van de Verkiezing Friese Onderneming van het jaar 2019 plaats. Commissaris van de Koning, Arno Brok overhandigde de prijs aan Arjen Hoekstra van winnaar Bakker Transport & Warehousing. De jury roemt het bedrijf omdat het op handen gedragen wordt door het personeel, een parel én paradepaardje van de sector is en omdat het bedrijf financieel en organisatorisch staat als een warehouse.

2021

Ingebruikname locatie Komeet

Begin 2021 is het gloednieuwe warehouse en kantoren in gebruik genomen. Het warehouse op de locatie Komeet heeft een directe verbinding gekregen met de locatie Venus, door het realiseren van een dam in de sloot die tussen beide locaties ligt. Bakker Transport & Warehouse heeft na het in gebruik nemen van de locatie komeet een warehouse capaciteit van 60.000 palletplaatsen. In 2022 is het dak van het warehouse voorzien van in totaal 10.000 vierkante meter zonnepanelen.