HEERENVEEN – Vrijdag 12 februari wordt de eerste paal geslagen door Jesper en Lynn, 3e generatie Bakker, voor een nieuw  te bouwen Food-Grade Warehouse achter de huidige locatie van Bakker op industrieterrein de Kavels in Heerenveen. Daarmee wordt een volgende stap gezet in de verdere uitbreiding van dit sterk groeiende Friese bedrijf.

Dat het bedrijf hard groeit blijkt uit het feit dat deze nieuwbouw al snel volgt na het in gebruik nemen van een nieuw warehouse in 2015.  Dit gebouw is inmiddels al weer zo goed gevuld dat een verdere vergroting van de op- en overslagcapaciteit nodig is. Daarmee is Bakker voorbereid op de toekomst en kan het de service aan bestaande en nieuwe opdrachtgevers continueren en nog verder verbeteren.

De nieuwe bouwkavel op industrieterrein de Kavels heeft een oppervlakte van 13.000 m2. Daarvan wordt 5.400 m2 bebouwd met modern warehouse van 13 meter hoog. Het nieuwe gebouw wordt voorzien van de nieuwste technieken op het gebied van temperatuurbeheersing en energie en duurzaamheid. Goederen kunnen temperatuur gecontroleerd tussen de 4 en 25 graden worden gehandeld. Het gebouw wordt duurzaam en voldoet aan alle normen van ISO en HACCP. De indeling wordt flexibel, zodat alle mogelijkheden voor een multifunctioneel gebruik beschikbaar zijn.

De nieuwbouw van het warehouse gaat gepaard met de aanleg van een eigen tankstation en een parkeergelegenheid voor het gehele wagenpark. Ook wordt alvast rekening gehouden met een garage voor onderhoud aan de auto’s van Bakker.

Voor Bakker is dit een bijzonder project. Het bedrijf kiest er voor om zelfstandig  als hoofdaannemer op te treden. Met de nieuwbouw en de aanleg van infrastructuur is een investering van ruim 3 miljoen euro gemoeid. Naar verwachting kan het nieuwe gebouw in september 2016 in gebruik worden genomen. Na realisatie van de nieuwbouw beschikt het bedrijf over ruim 20.000 m2 warehouseruimte.

Deel dit bericht