Fries familiebedrijf Bakker Transport en Warehousing is in een kwart eeuw uitgegroeid door hard werken en consequent afspraken nakomen uitgegroeid tot een geavanceerd logistiek dienstverlener. Daarnaast zijn kwaliteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit belangrijke speerpunten.

Collega's bakker trots op winnen Friese Onderneming van het jaar 2019

Voorgedragen door een relatie op basis van recentelijke groei, een financiële gezonde positie en duidelijke bedrijfsvoering werd Bakker Transport & Warehousing genomineerd voor het traject Friese onderneming 2019. Toen het op de halve finales aankwam heeft mt-lid Arjen Hoekstra namens Bakker Transport en Warehousing een pitch mogen geven van 7 minuten waarin hij de organisatie profileerde op de volgende 4 kernwaarden; Fries familiebedrijf, Food-Grade, Duurzaam en innovatief.

Bakker is een typisch Fries familiebedrijf, nuchter, no-nonsens met platte organisatiestructuur, korte lijnen en een duidelijk beleid met missie op ontzorgen van de totaal logistiek van handels- en productiemaatschappijen. . Met de totale focus op levensmiddelen en aanverwante producten hebben zij zich gespecialiseerd om voorop te lopen in kwaliteit, voedselveiligheid en productbescherming. Dit noemen we Food-Grade, of terwijl voedingsgeschikt. Hierop is ook duidelijk innovatief en duurzaam geïnvesteerd in wagenpark en warehousing.  Onlangs werden 10 nieuwe vrachtwagens met de schoonste motoren aangeschaft, hadden we de eerste Cryo-tech koeltrailer in samenwerking met Heiwo en Thermoking op de weg als testrijder en innoveren we in de warehousing met rijdende stellingen om meer pallets in dezelfde m3 hal te kunnen plaatsen. IT is daarin onontbeerlijk en heeft prioriteit nummer 1 om in te blijven optimaliseren.   In 2018 werd 5000 m2 zonnepanelen geplaatst, voor 2019 staat nog eens 10.000 m2 op de planning. 

Duurzaamheid is bij Bakker Transport & Warehousing een rode draad in de bedrijfsvoering, door continuïteit en middelen te creëren om te blijven investeren in kennis en techniek. Ook aangaande naar haar medewerkers, deze willen we binden en een plezierig werkklimaat bieden met ontwikkelingsmogelijkheden naar de toekomst. Tot haar opdrachtgevers streven ze binding na door middel van partnerships, gezamenlijk de logistieke keten optimaliseren met als gevolg verduurzaming.

Volgens de jury, onder leiding van gedeputeerde Sander de Rouwe was er één duidelijke winnaar. Een onderscheidend bedrijf dat zich durft aan te passen aan de eisen van de markt, innovatief en duurzaam. Het voelt als één bedrijf, een bedrijf van de mensen die er allen bij betrokken zijn zo sprak Sander de Rouwe. De prijs werd uitgereikt door de commissaris van de Koning, Dhr. Brok.

Ondanks onze groei op basis van permanente logistieke innovatie is er één pluspunt gelijk gebleven, we blijven een no-nonsens en nuchter Fries familie bedrijf met alle waarden die daar bij horen en voelen ons gesterkt door het mooie en flexibele personeel wat hier met passie werkt en met ons mee groeit en die ons hebben gebracht naar daar waar we nu staan. Onze mensen maken het verschil en gezamenlijk zijn we dan ook zeer trots door de erkenning en waardering die de jury unaniem aan Bakker Transport en Warehousing toekende; Friese Onderneming van het jaar 2019!

Bakker Transport en Warehousing BV dankt al haar medewerkers, opdrachtgevers, leveranciers, familie en vrienden voor alle support.

Bekijk de website Verkiezing Friese Onderneming

Deel dit bericht