HEERENVEEN – Zaterdagmiddag 2 mei om 16:15 uur is, door de burgemeester van Heerenveen, T van der Zwan, het nieuwe Foodgraded Warehouse van Bakker Transport & Warehousing officieel geopend. tekening 1991 nieuwe hal

Bakker Transport & Warehousing, een bedrijf met een snelgroeiend verleden, is hiermee helemaal klaar voor het heden en goed op koers voor de toekomst. Een ultramodern familiebedrijf met een personeelsbestand van 55 medewerkers en een stevig fundament in de lokale economie van Heerenveen.

Bakker maakte gebruik van nieuwe ontwikkelingen en moderne technieken, het nieuwe warehouse is volledig energieneutraal gebouwd. De verwarming en koeling van de kantoren gebeurt op aardwarmte en op het dak is ruimte voor 5000 m2 zonnepanelen.

Daarnaast is Bakker als testrijder betrokken bij Thermoking Ireland op het gebied van temperatuurbeheersing tijdens transport en een optimaal energieverbruik. Een bijna geluidloze en CO2 neutrale machine stuurt de koelmachine aan van de oplegger. De nieuwe trekkende eenheden zijn voorzien van Euro 6 motoren, een duurzame en innovatieve ontwikkeling binnen het bedrijf. In het nieuwe warehouse wordt ook nu weer gebruik gemaakt van rijdende palletstellingen waardoor Bakker ten opzichte van de traditionele systemen met hetzelfde ruimtebeslag twee keer zoveel pallets kan opslaan.

Nieuwe uitdagingen staan Bakker te wachten, onlangs is er overeenstemming bereikt met de gemeente Heerenveen over de aankoop van nog eens 12.000 m2 grond. Die ruimte zal benut worden voor parkeergelegenheid voor het wagenpark, de bouw van een eigen tankstation en op termijn een uitbreiding van de bebouwing.

Deel dit bericht